Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
To LIFE GRECABAT στη 1η Διεθνή Νύχτα Νυχτερίδων

To LIFE GRECABAT συμμετείχε στη 1η Διεθνή Νύχτα Νυχτερίδων που διοργανώθηκε στην Ελλάδα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Δήμου Περιστερίου Αττικής, υπο την αιγίδα του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP/EUROBATS) και την υποστήριξη του Τμήματος Βιολογίας το

Tηλεδιάσκεψη για τη διαχείριση του σπηλαίου της Μαρώνειας
Το LIFE GRECABAT σας προσκαλεί σε τηλεδιάσκεψη με θέμα τη διαχείριση του σπηλαίου της Μαρώνειας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25/05/2022 10:00 π.μ. – 12:00 π.μ. μέσω της πλατφόρμας zoom.
Αποικία Μεσορινόλοφων στο ορυχείο Τσούτουρου
Αποικία Μεσορινόλοφων στο ορυχείο Τσούτουρου, Εθνικό Πάρκο Δαδιάς.
Παρουσίαση εκπαιδευτικής βαλίτσας LIFE GRECABAT
Το LIFE GRECABAT διοργανώνει την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 στις 18:00 μ.μ, διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση της εκπαιδευτικής βαλίτσας που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος και απευθύνεται σε μαθητές του δημοτικού και γυμνασίου.
Ένα αστέρι γεννιέται
Απο επίσκεψη μελών του προγράμματος στο ορυχείο της Αγίας Βαρβάρας όπου δραστηριοποιείται το πρόγραμμα και βρίσκεται στο προστατευόμενο δάσος της Δαδιάς Έβρου.
Ξενάγηση στον κόσμο των νυχτερίδων
Τον μαγικό και άγνωστο κόσμο των νυχτερίδων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι καταρτιζόμενοι της Ειδικότητας «Συνοδός Βουνού» του ΔΙΕΚ Ρεθύμνου απο μέλη του προγράμματος.
Ο μπαρμπαστέλλος ανακηρύχθηκε νυχτερίδα της χρονιάς

Ο Μπαρμπαστέλλος ανακηρύχθηκε από το BatLife Europe ως νυχτερίδα για το 2020-2021. Ο οργανισμός δημιούργησε την ελληνική εκδοχή  της ενημερωτικής καμπάνιας που θα υλοποιηθεί σε 35 χώρες σχετικά με το επαπειλούμενο αυτό είδος, εγκαινιάζοντας με αυτό τον τρόπο και τη συνεργασία του με το LIFE GRECABAT. 

Οι νυχτερίδες ως θύματα μαζικής κατανάλωσης

Η παράνομη εμπορία και κατανάλωση άγριων ζώων σε συνδυασμό με τις υγειονομικές συνθήκες που επικρατούσαν στη λαϊκή αγορά άγριων ζώων της κινέζικης πόλης Γουχάν και όχι οι φυσικοί πληθυσμοί των νυχτερίδων αποτελούν για τους επιστήμονες του προγράμματος LIFE GRECABAT την κύρια αιτία εξάπλωσης της νέας επιδημίας.

Συμμετοχή στη 1η Διεθνή Νύχτα Νυχτερίδων

To LIFE GRECABAT συμμετέχει στη 1η Διεθνή Νύχτα Νυχτερίδων που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και θα λάβει χώρα στις 22 Σεπτεμβρίου, 7:00 μ.μ.,στο Αμφιθέατρο του Δήμου Περιστερίου Αττικής.

Subscribe to νυχτερίδες