Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
To LIFE GRECABAT στη 1η Διεθνή Νύχτα Νυχτερίδων

To LIFE GRECABAT συμμετείχε στη 1η Διεθνή Νύχτα Νυχτερίδων που διοργανώθηκε στην Ελλάδα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Δήμου Περιστερίου Αττικής, υπο την αιγίδα του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP/EUROBATS) και την υποστήριξη του Τμήματος Βιολογίας το

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή!

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς το LIFE GRECABAT προτείνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση που περιλαμβάνονται στην εκπαιδευτική βαλίτσα του προγράμματος (https://www.lifegrecabat.eu/el/news-articles/299) και έχουν μεταφραστεί σε 4 γλώσσες (https://www.lifegrecabat.eu/el/news-articles/338), 

Φτιάξτε ένα σπίτι για νυχτερίδες / Bat box

Οδηγίες για την κατασκευή του σπιτιού νυχτερίδων (Bat box) θα βρείτε στην εκπαιδευτική βαλίτσα (https://www.lifegrecabat.eu/el/enimerotiko-yliko) του προγράμματος, στο τεύχος για τον μαθητή (σελίδες 28 – 29, https://www.lifegrecabat.eu/sites/default/files/2021-05/GrecaBat-edukit-016-mathitis.pdf).

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης γιορτάζει τα 30 χρόνια του Δικτύου NATURA 2000
Το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, έχοντας υλοποιήσει ή συνεργαστεί σε περισσότερα από 10 έργα LIFE, συμμετέχει στους εορτασμούς με την οργάνωση περιπτέρου ενημέρωσης στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης στο Ηράκλειο (Περιοδική Έκθεση), τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, από τις 10π.μ. έως τις 5μ.μ.
Διαδικτυακή εκδήλωση για την Εκπαιδευτική Βαλίτσα του LIFE GRECABAT

Την Τετάρτη στις 03/11/2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση της Εκπαιδευτικής Βαλίτσας του LIFE GRECABAT. Την παρουσίαση παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί, στελέχη ΦΔΠΠ, σπηλαιολόγοι και άλλοι ενδιαφερόμενοι, ακολούθησε σύντομη συζήτηση [συνολική διάρκεια μία ώρα]. 

Ευχαριστούμε θερμά τους συμμετέχοντες και ευχόμαστε το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος να συμβάλλει στις προσπάθειές τους για περιβαλλοντική εκπαίδευση!

Παρουσίαση εκπαιδευτικής βαλίτσας LIFE GRECABAT
Το LIFE GRECABAT διοργανώνει την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 στις 18:00 μ.μ, διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση της εκπαιδευτικής βαλίτσας που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος και απευθύνεται σε μαθητές του δημοτικού και γυμνασίου.
Ταξιδεύουμε στην Ευρώπη
To LIFE GRECABAT ταξιδεύει για ακόμα μια χρονιά στην Ευρώπη, συμμετέχοντας με φωτογραφίες μελών του στην καμπάνια Europe in my region που υλοποιείται σε 40 περιφέρειες της Ε.Ε.
Δράση E1 - Εκπαιδευτική βαλίτσα LIFE GRECABAT

Η Εκπαιδευτική Βαλίτσα του LIFE GRECABAT περιέχει εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου. Είναι θεματικά προσαρμοσμένη στους στόχους και τις δράσεις του προγράμματος LIFE17 NAT/GR/000522 - LIFE GRECABAT («Ελληνικά Σπήλαια και Χειρόπτερα: Διαχειριστικές Δράσεις και Αλλαγή Συμπεριφοράς»), του οποίου αποτελεί και παραδοτέο.

Γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα NATURA 2000
Μαζί με το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, το LIFE GRECABAT γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000, τιμώντας το μεγαλύτερο Δίκτυο Προστατευόμενων Περιοχών στον κόσμο,
Subscribe to Δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινού